Puumoduuleilla energiatalkoisiin!

17.10.2017

Osallistuimme XAMK:n ja Kouvola Innovationin toimesta toteutettuun selvitykseen yrityksissä tehtyjen energiansäästötoimenpiteiden vaikutuksista. Tavoitteena on pienentää teollisen tuotannon hiilijalanjälkeä, kehittää materiaalitehokkuutta ja säästää kustannuksia.

Tehtaamme energiankulutus on laskenut, tuotannon hiilidioksidipäästöt ja ostoenergian määrä tuotettua rakennusneliötä kohden on puolittunut tekemiemme muutostoimenpiteiden ansiosta.

Muutimme lämmitysjärjestelmän maakaasukattilasta hakekattilaan, jossa hyödynnetään sivuvirtana syntyvää puuainesta, valaistus on pääosin vaihdettu LED-valaisimiin, IV-järjestelmä on uudistettu ja sähköntuotannossa hyödynnetään aurinkopaneeleja. Löysimme tuloksena myös uusia säästökohteita.

Puutilaelementtiratkaisu on ympäristöystävällinen valinta mm. vastaavan kivikiinteistön rakentamisen aikaisiin hiilidioksidipäästöihin verrattuna. Yrityksemme päästö tuotettua neliötä kohden on vain 3 % kivestä rakennetun toimistokiinteistön rakennusaikaisista hiilidioksidipäästöistä. (Lähde Betoniteollisuus ry 2010.)

Kannustamme rakennuttajia ja päättäjiä mukaan energiatalkoisiin valitsemaan puun julkisten tilojen rakennusmateriaaliksi!

Ajankohtaista

Saarijärvellä päästiin uuteen kouluun

Saarijärvellä päästiin uuteen kouluun

Saarijärven keskustan koulukeskuksessa kevätlukukausi alkoi 9.1.2017 uutukaisissa tiloissa. Juuri jouluksi 22.12. luovutettu kaksikerroksinen koulu on kooltaan 2.450 m2. Modernit tilat toteutettiin lukion sekä yläkoulun käyttöön lähes 400 oppilaalle ja 40 opettajalle....

lue lisää

Tiloja arjen elämyksille!

Kanervistontie 42
45200 Kouvola