Puumoduuleilla energiatalkoisiin!

17.10.2017

Osallistuimme XAMK:n ja Kouvola Innovationin toimesta toteutettuun selvitykseen yrityksissä tehtyjen energiansäästötoimenpiteiden vaikutuksista. Tavoitteena on pienentää teollisen tuotannon hiilijalanjälkeä, kehittää materiaalitehokkuutta ja säästää kustannuksia.

Tehtaamme energiankulutus on laskenut, tuotannon hiilidioksidipäästöt ja ostoenergian määrä tuotettua rakennusneliötä kohden on puolittunut tekemiemme muutostoimenpiteiden ansiosta.

Muutimme lämmitysjärjestelmän maakaasukattilasta hakekattilaan, jossa hyödynnetään sivuvirtana syntyvää puuainesta, valaistus on pääosin vaihdettu LED-valaisimiin, IV-järjestelmä on uudistettu ja sähköntuotannossa hyödynnetään aurinkopaneeleja. Löysimme tuloksena myös uusia säästökohteita.

Puutilaelementtiratkaisu on ympäristöystävällinen valinta mm. vastaavan kivikiinteistön rakentamisen aikaisiin hiilidioksidipäästöihin verrattuna. Yrityksemme päästö tuotettua neliötä kohden on vain 3 % kivestä rakennetun toimistokiinteistön rakennusaikaisista hiilidioksidipäästöistä. (Lähde Betoniteollisuus ry 2010.)

Kannustamme rakennuttajia ja päättäjiä mukaan energiatalkoisiin valitsemaan puun julkisten tilojen rakennusmateriaaliksi!

Ajankohtaista

Hyvää kesää Elementeiltä

Hyvää kesää Elementeiltä

Elementeillä on tehty uusia tiloja pitkin poikin Suomea! Etelärannikolla Kotkassa uusi Helilän koulu on kooltaan 4666 m2 ja se valmistui kokonaisuudessaan käyttöön huhti-toukokuun vaihteessa. Toisessa suunnassa Rovaniemellä tehtiin 587 m2 sairaalarakennus, joka...

lue lisää
Tulevaisuuden koulu on siirrettävä ja puurakenteinen

Tulevaisuuden koulu on siirrettävä ja puurakenteinen

Ennen pääsiäistä ilmestyneen Kauppalehden rakentamisen liitteessä oli paljon asiaa koulurakentamisesta. Elementit on mukana ajankohtaisessa julkisessa keskustelussa - unohtamatta ydinasiaa, eli vauhdikkaasti valmistuvien uusien koulujen rakentamista! Kotkan Helilän...

lue lisää
Kouvolan asuntomessuille nousee talo yhteistyöllä!

Kouvolan asuntomessuille nousee talo yhteistyöllä!

Kouvolan seudun ammattiopisto KSAO,Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu XAMK ja Elementit-E Oy rakentavat yhteistyössä asuntomessutalon. Kouvolan seudun ammattiopisto ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu ja E-Elementit Oy allekirjoittivat seudullisesti merkittävän...

lue lisää

Tiloja arjen elämyksille!

Kanervistontie 42
45200 Kouvola