Puumoduuleilla energiatalkoisiin!

17.10.2017

Osallistuimme XAMK:n ja Kouvola Innovationin toimesta toteutettuun selvitykseen yrityksissä tehtyjen energiansäästötoimenpiteiden vaikutuksista. Tavoitteena on pienentää teollisen tuotannon hiilijalanjälkeä, kehittää materiaalitehokkuutta ja säästää kustannuksia.

Tehtaamme energiankulutus on laskenut, tuotannon hiilidioksidipäästöt ja ostoenergian määrä tuotettua rakennusneliötä kohden on puolittunut tekemiemme muutostoimenpiteiden ansiosta.

Muutimme lämmitysjärjestelmän maakaasukattilasta hakekattilaan, jossa hyödynnetään sivuvirtana syntyvää puuainesta, valaistus on pääosin vaihdettu LED-valaisimiin, IV-järjestelmä on uudistettu ja sähköntuotannossa hyödynnetään aurinkopaneeleja. Löysimme tuloksena myös uusia säästökohteita.

Puutilaelementtiratkaisu on ympäristöystävällinen valinta mm. vastaavan kivikiinteistön rakentamisen aikaisiin hiilidioksidipäästöihin verrattuna. Yrityksemme päästö tuotettua neliötä kohden on vain 3 % kivestä rakennetun toimistokiinteistön rakennusaikaisista hiilidioksidipäästöistä. (Lähde Betoniteollisuus ry 2010.)

Kannustamme rakennuttajia ja päättäjiä mukaan energiatalkoisiin valitsemaan puun julkisten tilojen rakennusmateriaaliksi!

Ajankohtaista

Uudet tehtaalle ajo-ohjeet

Uudet tehtaalle ajo-ohjeet

Hyvä tavarantoimittaja / kuljettaja  Tehtaamme ajoreitit on muuttuneet.  Huomioittehan alla esitetyt muutokset ajaessanne tehdasalueelle....

Tiedote 17.3.2020

Tiedote 17.3.2020

Tiedote toiminnasta koronaviruksen varalta Koronaviruksen mahdollinen leviäminen voi vaikuttaa yrityksemme toimintaan ja käynnissä oleviin urakoihin sekä työkohteisiin. Toimimme viranomaisten antamien ohjeiden mukaisesti ja seuraamme tilannetta. Toiminta...

Tiloja arjen elämyksille!